La taula perforada

Al blog de l'AMPA de l'escola El Vinyet expliquen: "La taula perforada és un material per a realitzar càlculs matemàtics composat per una taula de fusta, que sol ser quadrada i foradada, i un munt boletes de colors. Les boles solen ser de fusta, de diferents colors i cada color representa una xifra; així les boles verdes són les unitats, les blaves són les desenes i les vermelles representen les centenes. Per a xifres més grans s'utilitzen boletes d'altres colors i per als decimals s'utilitza el mateix codi de color però amb boletes de diàmetre més petit.
Amb aquest material es poden resoldre un gran nombre d'operacions matemàtiques: sumes, restes, multiplicacions, divisions, arrels quadrades,..."
Això diuen, però per a sumar, restar, multiplicar i dividir no cal més que anar a comprar pomes, repartir trossos de coca de tomata, jugar als daus o intercanviar cromos. Però una raïl quadrada...una autèntica arrel quadrada... això sí que té substància.
El meu fill m'ha fet entendre que és, de veres, una arrel quadrada, m'ha ensenyat on estan les arrels quadrades en la natura.
Tants anys fent arrels quadrades, cúbiques, enèsimes sense veure i sense tocar una maldita arrel quadrada.

Entradas populares de este blog

No hi ha color

Quasi a punt...