Reunió LO FRACKING NO. Alcalà de Xivert

Hem rebut aquesta carta i, naturalment, hi anirem.

El dijous 11 d'abril, 19.30h, al saló d'actes de la Caixa Rural



Estimats veïnes i veïns, components de l’associació OLEA”:

Des de la Plataforma Antifracking Comarques de Castelló i la Plataforma veïnal “Lo fracking NO” Alcalà de Xivert – Alcossebre, ens dirigim a vosaltres per informar-vos de la nostra preocupació en relació al projecte que l'empresa canadenca Montero Energy presentà a la Generalitat Valenciana i que afecta, entre d'altres, al terme municipal d'Alcalà de Xivert.

Dita empresa pretén l'extracció de gas pissarra del subsol de 41 municipis de les comarques del Maestrat i els Ports.

Es tracta d'una tècnica per a extraure el gas que es trobe en les roques de tipus pissarra. La manera d'extraure'l és perforar el subsol fins arribar a la roca mitjançant explosions i la injecció de milions de litres d'aigua amb additius químics altament contaminats. Aquest procediment comporta un alt risc per als aqüífers ja que els químics es filtren per les esquerdes naturals de la terra i poden contaminar els pous d'on s'abasteixen les localitats de la zona; ficant en perill l'aqüífer del Baix Maestrat que naix a Villores i finalitza en la serra d'Irta (Peníscola i Alcalà de Xivert). Un dels aqüífers més importants de tot el Mediterrani.

Donada la poca informació que l'empresa promotora del fracking i les administracions públiques han proporcionat a la població afectada i, per altra banda, observant les mobilitzacions que s'estant duent a terme en altres poblacions afectades, com per exemple Morella, La Jana, Les Coves, Peníscola, Benicarló, Torreblanca, etc. on les corporacions corresponents han declarat els seus municipis lliures de fracking, hem pensat que es hora d'informar-nos i prendre partida al respecte.

Per la qual cosa us convidem a la reunió que es celebrarà el proper dijous 11 d'abril a les 19.30h, al  Saló d’actes de la Caixa Rural, c/ Joan Barceló nº 17-A d’Alcalà de Xivert, on seria important que hi assistirem al menys un representant de cada associació del poble, amb l'objectiu principal de informar sobre la técnica de la fractura hidràulica, com ens afecta a nivell local dita tècnica, la situació actual dels permisos i de les accions que es van a portar a terme a nivell local.

Rebeu una cordial salutació:

Plataforma Antifracking Comarques de Castelló.

Plataforma veïnal “Lo fracking NO” Alcalà de Xivert – Alcossebre.

Entradas populares de este blog

No hi ha color

Entrevista al Dr. Santos Martín